Április elején barátnőm ismét meglátogatott minket. Nagyobbik fia, Ákos, már bölcsődébe járt, a kisebbikkel, Danival érkezett. Jól el voltunk, sokat beszélgettünk, babáztunk. Nagyon furcsa volt megfogni Danit, annyira picike volt a lányokhoz képest! Furcsa, hogy ezt mondom, ugye? A lányok sokkal kisebbek voltak ennyi idősen, mint Dani, aztán most mégis jött ez az érzés, hogy jaaaj, de cuki, pici baba! A lányok nem igazán foglalkoztak Danival, Erikát nagyon szeretik, és Vele mindig jól elvoltak, elvannak, azonban más gyerekek akkor még nem érdekelték a őket. Barátnőm ekkor mesélte, hogy az előző napokban nem érezte jól magát, zsibbadt, szédült. Mondtam is Neki, hogy menjen el kivizsgáltatni magát. Rá pár napra kapom a telefonhívást Tőle, kórházba került, a jobb oldala szinte teljesen lebénult. Sokáig kellett bent feküdnie, nagy nehezen hozták meg a diagnózist, Scelorsis multiplexe van. Teljesen kiborultam, akkor gondolhatjátok, hogy Ő hogyan érezte magát, kettő kicsi gyermekkel, és még nem volt 30 éves sem. Sok dolog van az életünkben, ami által, miatt, tudunk változtatást előidézni, de egy betegséggel ezt megtapasztalni, nagyon nehéz. Ugyanis ennek a betegségnek, nagyrészt a stressz a kiváltó oka, amikor ez bebizonyosodik, akkor csakis a beteg az, aki képes a gyógyulás felé terelni az életét. Erika is így tett, nem omlott össze, nem sajnáltatta magát, bár biztosan voltak nehéz napjai, de képes volt változtatni. Ő úgy tudja kordában tartani a betegségét, hogy csökkenti az életében a stresszt, egészségesen táplálkozik, illetve megtalálta a harmóniát önmagával. Ehhez segítségére voltak az aromaterápiás illóolajok. Amennyiben érdekel Benneteket ez a téma, akkor ide kattintva találjátok az oldalát a Facebookon. Többször osztottam már meg én is a saját oldalamon a tapasztalataimat az olajokról, szemezgessetek! :)

Április elején találkoztunk egy másik ikres anyukával. Még a koraszülött osztályon ismertem meg, neki is egypetéjű lányai vannak. Kimentünk a helyi parkba kicsit beszélgetni, hintáztatni a lányokat. Mint tudjátok, hintamánia van! Egyre jobb idő lett, már pulcsi is elég volt kint, vékony sapkával. Jó volt beszélgetni Vele, azért ikres anyukák, ha összejönnek, akkor könnyen tudnak azonosulni egymás problémáival, örömeivel. Aztán az sem utolsó szempont, hogy mindkettőnknek korababái vannak, így azért tudtunk egyeztetni a mozgásfejlődésről, evésről, alvásról, az általunk kialakított rendszerről. Ezek azért nem minden anyukánál vannak, így jó érzés beszélni olyannak, akinek van tapasztalata ebben. Nehéz egyébként ezeket a találkozókat összehozni, de annál jobban élvezzük, amikor együtt tölthetünk egy kis időt!

barátnő támogatás aromaterápia kutya homokozás hinta
Hintázás a Halesz parkban

Itthon pedig előkerült a békás homokozó is, amit az előttünk lakótól örököltünk meg, tele játékkal. Meséltem már, hogy fiú gyerkőc volt, így fiús játékokat találtunk benne. Nagyon jó volt így, mert magamtól nem vásárolnék autókat a lányoknak, pedig erre is szükség van. Nem vagyok híve a manapság annyira divatos elméleteknek, miszerint a gyermeket gendersemlegesen, nemsemlegesen kell nevelni. Egy előző bejegyzésemben írtam már, hogy egyre inkább a lányos dolgok, ruhák, kiegészítők érdeklik a csajokat. Sosem mondtam én Nekik, hogy mi a lányos, mi a fiús, mégis pontosan tudják. Biztos ezt is megfigyelik rajtunk, szülőkön, nem tudom, lehet erre is van tanulmány. Visszatérve a játékokra, szóval élvezték az autókkal a homokozást, illetve később, amikor elmúltak két évesek, ismét kaptunk egy doboznyi Playmobil autót, amivel szintén imádnak játszani! Bosco most már mindenhol ott volt, amikor kimentünk az udvarra. Neki is szüksége volt a társaságunkra, valamint mi is szerettük volna, hogy a gyerekek együtt nőjenek fel vele, így nem fognak félni az állatoktól, megtanulhatják az alapvető gondozásukat. A homokozás innentől kezdve állandó program lett. Pedig még pici helyen volt, mégis imádták a homokot lapátolni innen, oda. Néha csak csiszitolták, élvezték, ahogy a kezükön átfolyik a homok. Apróságok, amiknek nem is tulajdonítunk jelentőséget, de mégis fontos megismerniük ezeket az anyagokat, legyen viszonyítási alapjuk a későbbiekben.

Facebook -on és Instagram-on is megtalálsz! Kövess és még több érdekes, bensőségesebb tartalmat olvashatsz!

Megosztásokat, ajánlásokat köszönöm!